Klíma Tüntetés Budapest

Klíma Tüntetés Budapest

Húsvéti Sonka Főzése Nosalty

March 18, 2022

Hogyan főzzem a húsvéti sonkát? - húsvét - NoSalty - Mit hogyan?

Húsvéti sonka | NOSALTY

Tárolás A megfőtt, szárazra törölt húsvéti sonkát csomagoljuk fóliába és tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe. Ha maradna sonka az ünnepek után, vágjuk kisebb darabokra és dugjuk a mélyhűtőbe, jó néhány hónapig eláll.

A tökéletes húsvéti sonka egyáltalán nem bonyolult, két dolog kell hozzá: kiváló minőségű kötözött sonka, és kb. két nap. Ez egy alaprecept, a fűszereket lehet benne variálni, de mi így szeretjük a legjobban!

Ezektől még finomabb lesz a főtt sonka, és a lé további felhasználásából készülő ételek. A sonkalé kincs A főtt sonka kiemelése után az alaplevet szűrjük át és hűtsük teljesen le, hogy a zsír a tetején megdermedjen, így könnyen leemelhetjük róla. Ettől a zsírtól sem kell feltétlenül megszabadulnunk, készíthetünk belőle főzelékhez rántást, süthetünk benne tojást. A leszűrt sonkalében finomabbra fő a tojás vagy a tészta, ugyanakkor zseniális alapja lehet a babos, lencsés burgonyás, káposztás leveseknek, főzelékeknek, egytálételeknek. Ami megmarad, fagyasszuk le, egy későbbi főzésnél még jól jöhet! Főtt sonka tárolása A megfőtt, szárazra törölt húsvéti sonkát csomagoljuk fóliába, és tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe. Ha maradna sonka az ünnepek után, vágjuk kisebb darabokra, így tegyük a mélyhűtőbe, ezzel a módszerrel több hónapig is eláll. Nézd meg a Lidl húsvéti sonkaválasztékát itt!

Karaoke

húsvéti sonka főzése nosalty

Fedő nélkül, lassan, kis lángon főzzük a sonkát, épp csak gyöngyözzön a víz. A főzővizet tetszés szerint ízesíthetjük: klasszikusan egész borsszemek, vöröshagyma, fokhagyma és babérlevél kerül a sonka mellé. Ha extrább ízekre vágyunk, dobjunk a fazékba néhány szem szegfűborsot, borókabogyót és/vagy egy rozmaringágacskát is. A főzési idő eltérhet a sonka fajtája, minősége szerint, általánosságban elmondhatjuk, hogy ahány kilós a sonkánk, annyi óra alatt puhul meg. Mindenképpen ellenőrizzük, mielőtt késznek nyilvánítanánk, hogy valóban megfőtt-e: hústű/villa beleszúrásával könnyedén meggyőződhetünk erről. A főzővízben hagyjuk kihűlni a sonkát. Mielőtt kiemelnénk a léből, a tetején megdermedt zsírt kanállal szedjük le. A sonkát konyhai papírtörlővel szárítsuk le. Ha kötözött sonkát főzünk, a hálót csak a kihűlés után fejtsük le óvatosan. Tipp A sonka főzővizét semmi esetre se öntsük ki, sokféle ételt tehetünk ízletesebbé vele. Ha nem szeretnénk húsvét tájékán felhasználni, kisebb adagokban fagyasszuk le.

húsvéti sonka főzése nosalty lyrics
  1. Így főzz sonkát húsvétra! | NOSALTY
  2. Így lesz tökéletes a húsvéti sonka - nézd meg legjobb tippjeinket! | NOSALTY
  3. Vásárlás: Békési Pálinka Pálinka - Árak összehasonlítása, Békési Pálinka Pálinka boltok, olcsó ár, akciós Békési Pálinka Pálinkák
  4. Főtt sonka | NOSALTY
  5. Suzuki vitara új ár parts
  1. Bal here fájdalom live
  2. Mtz 82 műszaki leírás